Betlehemsko svjetlo – 14. – 16. 12. 2018.

Naši hrabri predstavnici Matej, Maksim, Maro i Luka, uz pratnju Čepa Lavljeg Srca, otputovali su u Linz u Austriju, kako bi donijeli Betlehemsko svjetlo mira koje će nam osvijetliti srca u sljedećoj godini.

Naša top petorka, u petak navečer se spremila i otišla prvo u Zagreb, a od tamo prema Linzu. Nakon razgledavanja grada, svečanog preuzimanja Betlehemskog svjetla, te ručka, krenuli su natrag prema Zagrebu gdje su se navečer družili s ostalim izviđačima iz cijele Hrvatske koji su krenuli na put kao i oni, da bi drugi dan Svjetlo mira donijeli i nama u Rijeku u Kapucinsku crkvu.

No, tu ovoj lijepoj priči nije kraj. Betlehemsko svjetlo mira je simbol koji se treba dijeliti kako bi svima godina bila obasjana mirom i ljubavlju pa smo tako zajedno s ostalim predstavnicima izviđačkih odreda Saveza izviđača Rijeke donijeli Betlehemsko svjetlo mira Primorsko goranskoj županiji, Domu mladih, Policijskoj upravi PGŽ, riječkim vatrogascima, Centru 112 te naravno svojim obiteljima, prijateljima i bližnjima.