Izlet u Fužine – biciklima oko jezera Bajer 2017.

Škola možda i je završila, vrućine su stigle i u moru tražimo osvježenje, ali ako nam treba osvježenje od monotonije gradskog asfalta i prepunih plaža izviđači nikad ne odmaraju 🙂 Pa smo stoga otišli biciklirati, kupati se i uživati u prirodi… a gdje bolje nego u obližnje nam carstvo šume – Gorski kotar, točnije Fužine.

Da bi se spasili od ekstremnih vrućina odlučili smo krenuti vrlo rano, već u 5:30 ujutro, a nakon sat vremena vožnje vlakom stigli smo na odredište te se osedlali na bicikle i krenuli u avanturu.

Nakon vožnje smo odlučili potražiti osvježenje na jezeru Lepenica gdje smo, osim kupanca, pekli kobasice, ali i naučili kako od priručnog materijala napraviti udicu i pecati. Nakon toga je došlo vrijeme za još malo vožnje biciklima te neizostavan ljetni desert.. Sigurno pogađate: Sladoled! 🙂

Za kraj smo se još malo igrali i biciklirali, a pjesme i veselja, kao i inače, nije nedostajalo ni u vlaku na povratku u Rijeku.

I što sad? Pa naravno! Željno iščekujemo smotru kako bi maksimalno uživali i okrunili još jednu genijalnu izviđačku godinu! 🙂

… i svoj odred voli…