Izlet u Ljubljanu 21. 5. 2017.

Znanstvenici, biolozi, istraživači, putnici, ma nazovite nas kako god želite. Ili da sve obuhvatimo.. izviđači! 🙂 Osvojili smo Ljubljanu, a i ona je osvojila nas 🙂

SIR-ov izlet u Ljubljanu bio je pun pogodak! Nakon duge, ali zabavne, pjesmom i igrom ispunjene vožnje, napokon smo stigli do odredišta. Malo slobodnog vremena koje smo imali odmah po dolasku iskoristili smo kako bi se uspeli na Ljubljansku gradinu, brdo u centru Ljubljane te pirsustvovali raznim viteškim igrama i vidjeli kakav je život bio u doba srednjeg vijeka i dvoraca. Uspeli smo se i na najviši toranj s kojega puca pogled na cijelu Ljubljanu.

Nakon toga otišli smo u Hišu eksperimentov gdje smo iz prve ruke vidjeli, čuli, dodirnuli, pomirisali i na bilo koji drugi način interaktivno uživali u raznoraznim eksperimentima koji su nas još jednom podsjetili kako je priroda koja nas okružuje nepresušan izvor divljenja i poštovanja te da cijeli život treba učiti i istraživati.

Nakon što smo super eksperimentirali, otišli smo do Ljubljanskog zoološkog vrta gdje smo vidjeli razne zanimljive životinje, a neke smo čak i pomazili i imali najbliži mogući kontakt s njima.

Umorni, ali puni dojmova vratili smo se natrag u Rijeku gdje smo upravo stigli da bi čuli super vijesti da je HNK Rijeka osigurao naslov nogometnog prvaka Hrvatske po prvi puta do sad!

Ne znam što da više napišem na sve ovo. Vau! 🙂

…i svoj odred voli…