Odredski izlet Rakov jarak 2018 29. i 30. 9 2018.

I napokon je krenula nova školska godina, a s njom i izviđači. Odmah smo krenuli na dvodnevni izlet i to u susjedne nam i dobro poznate Fužine.

Nakon izlaska iz vlaka dočekalo nas je sunce, a mi smo prošetali do centra Fužina i onda prema jezeru Bajer. Nakon što smo izvježbali mišiće na trim stazi smjestili smo se u prostorije SKS Rakov jarak.

Što smo radili? Igrali igre, padali, natjecali se, skakali, penjali se na stabla, naučili prepoznavati stabla, imobilizirali ruke, noge, izradili nosila, a malo smo se, što je vrlo bitno, i produhovili.

Od svježeg goranskog zraka smo ogladnili pa smo zapalili vatru, skuhali finu juhicu i ispekli kobasice. No, ni to nije sve. Kraj dana i mrak smo iskoristili za najbolju igru na svijetu – napad na logor! 🙂 I nakon toga još malo pjesme i šale uz vatru i onda.. a ne! Ne idemo svi na spavanje. Počinje filmska večer uz kultni film Tko to tamo peva. Malo smijeha, malo drijemanja i došlo je vrijeme za spavanje..

Sutradan nas je dočekalo toplo ljetno vrijeme, a kako ga najbolje iskoristiti nego šetnjom oko jezera. Uz to smo čak izgradili i papirnatu barku za prijeći jezero. Pecali jesmo, ali upecali nismo. Tražili smo gljive, izradili praćke te savladavali tehnike penjanja, a kako nam ni to nije bilo dovoljno nakon ručka smo odigrali i turnir u scoutball-u, oprostili se od Rakovog jarka i krenuli ka željezničkom kolodvoru. Kao šećer na kraju u vlaku smo pojeli i tonu češnjaka.. sve za zdravlje 🙂

Eto kako jedan izviđač može iskoristiti običan vikend! <3