Patrolni izlet Čušpajz – Javorova kosa 10. i 11. 11. 2018.

Patrolni izlet nakon dugo vremena bio je pun pogodak! Mala ekipa, super zafrkancija, zanimljiva lokacija i izviđački duh sastojci su za vrhunski recept jednog odličnog vikenda!

Rano ujutro, već u 6:30 našli smo se u odredu kako bismo pokupili stvari i krenuli put željezničkog kolodvora. Još nekih sat i pol odmaranja i zafrkavanja u vlaku i bili smo spremni za čeličenje. Lijepo vrijeme nas je poslužilo, ali 3 sata hoda pod punom opremom do cilja dalo nam je do znanja da mi to hoćemo i možemo! A kad smo stigli… milina. Divan dan, još ljepša priroda, prekrasna planinska kuća.. ma tko bi mogao više poželjeti. Odmah smo se bacili na spremanje ručka i upoznavanje doma i okoliša.

Opskrbljeni friškom izvorskom vodom, nakon ručka smo vježbali izviđačke vještine te zapalili vatru (pregorjele su obje špagice 😉 ). Kako nam se spustio mrak, odlučili smo se preseliti u kućicu, peći palačinke za večeru, pričati horor priče, igrati jamb i čekati Čepa! Nakon večera uslijedio je KZP, a nakon toga smo išli spavati jer boravak na svježem zraku ispunjen aktivnostima uzme svoj danak.

Sutradan ujutro, odmorni i spremi za akciju, krenuli smo, nakon doručka put vrha Javorova kosa gdje smo pronašli Geocache i uživali u prekrasnom panoramskom pogledu s vidikovca, a na povratku smo pronašli još jedan Geocache kraj kuće. Još je pao i ručak pa smo se morali zaputiti natrag ka Rijeci, naravno uz još jedan Geocache po putu.

Iako je vlak kasnio čak pola sata, nama to nije smetalo jer smo u dobroj zafrkanciji i zabavi došli do Rijeke. Sad je samo ostalo pitanje: “Kad ćemo opet?”. Nadamo se što prije 🙂